Om LIKALYX

Vi är så stolta över att få kunna erbjuda er våra produkter! "LIKALYX - det lilla varumärket med det stora hjärtat!"

Våren 2019 nåddes vi av beskedet att LIKALYX skulle försvinna. "Åh, nej!", var vår första reaktion. "Vi måste köpa på oss en massa filtar så att vi har, innan de tar slut helt." Det var vår andra reaktion. 

Men efter att tankesmedjan hade varit igång en tid hörde vi tillslut av oss till grundaren och förra ägaren av LIKALYX och frågade om vi helt enkelt fick överta företaget och varumärket. Efter några dagars väntetid kom beslutet: "Självklart får ni ta över LIKALYX!" 

Jippi! LIKALYX var räddat...

Sen tog allt fart, åtminstone i vår värld. Nyblivna företagare och allt vad det innebär. Det var mycket att sätta sig in i, och en hel del pusselbitar som skulle falla på plats. 

Nu, så här i efterhand, är vi stolta och glada över att vi tog beslutet att låta varumärket med sina härliga produkter få chansen att leva vidare. Jag hoppas att alla ni trogna kunder håller med oss. Och till alla nya kunder vill vi bara säga: "Välkomna till vår LikaLyxiga värld!"

 

 

LIKALYX är ett svenskt företag, grundades i Sigtuna 2014, med nuvarande säte i Strängnäs. Vi erbjuder stilrena baby- och barnprodukter. Alla våra produkter är tillverkade av bambu och Oeko-Tex-certifierad bomull/modal.

Tidigare hade vi vår tillverkning utomlands. Men från och med sommaren 2019 har vi lyckats flytta hem tillverkningen till Sverige igen, vilket vi är både glada och stolta över! "Made in Sweden!"

Vi vill givetvis att våra produkter ska hålla en så bra standard som möjligt, både med avseende på miljön och för er alla som använder dem. Därför gör vi vårt yttersta för att i den mån vi kan säkerställa både kvalitet och miljömärkning på de råvaror vi nyttjar.

De certifikat som vi eftersträvar att hålla oss till är bland annat GOTS, Oeko-Tex samt FSC.

Vi på LIKALYX uppskattar klassiska, milda och mjuka färger. Dessa färger ger oftast en stilren och evig känsla och är ingenting man tröttnar på i första taget. Elegant och enkel design.